Slijtlagen op asfalt

Op zoek naar mogelijkheden om licht beschadigd asfalt te repareren? Het aanbrengen van een slijtlaag op het asfalt kan hier een goede oplossing voor zijn. Door het aanbrengen van een slijtlaag gaat het wegdek langer mee, waardoor je flink op reparatiekosten bespaart. Lees meer over de mogelijkheden!

Asfalt zagen

Hoe een slijtlaag de levensduur verlengd

Levensduur van het wegdek verlengen? Dat doe je door een slijtlaag aan te brengen op het asfalt. Bij het aanbrengen van een slijtlaag wordt er eerst een bitumen laag aangebracht. Daarna brengen we een dubbele laag met steenslag op het bestaande bitumen aan. Deze slijtlagen zorgen er dan voor dat de scheurtjes of beschadigingen die in de bestaande asfaltlaag zitten, worden gedicht. Het dichten van deze scheurtjes zorgt er op zijn beurt weer voor dat deze beschadigingen niet verder scheuren. Daardoor gaat het wegdek langer mee en voorkom je dat er in de tussentijd grotere reparaties uitgevoerd moeten worden!

Scheuren in de weg? Wacht niet te lang met reparatie!

Waarom het zo belangrijk is om een slijtlaag aan te brengen bij lichte beschadigingen in de weg? Dat zit zo: in deze beschadigingen en scheurtjes kan water achterblijven. Is het koud en gaat het vriezen? Wanneer het water bevriest, zet het zich uit. Hierdoor worden de scheuren – bij elke keer dat dit proces zich herhaalt – een stukje groter. En bij beschadigd wegdek geldt: hoe groter de reparatie, hoe hoger de kosten. Voorkom dus dat er flinke reparatiekosten nodig zijn en laat de slijtlaag op tijd aanbrengen!

Advies over asfaltreparaties nodig?

Bertus en Joost geven je graag meer informatie over de mogelijkheden voor het repareren van asfalt. Benieuwd naar de andere opties? Lees hier meer over reparaties met gietasfalt, de hotbox of het zagen, schuren, opruwen en frezen van asfalt. Liever direct contact? Bel naar 0318-570740 of neem contact op via dit formulier. Dan helpen we je zo snel mogelijk verder.