Scheuren in het asfalt? Laat ze op tijd repareren!

Verkeersveiligheid behouden? Dan is een goed wegdek onmisbaar. Op het moment dat er dan beschadigingen en scheuren in het asfalt ontstaan, is het belangrijk om dit op tijd te laten repareren. Zo voorkom je dat de kwaliteit van het asfalt verder achteruit gaat en waarborg je de veiligheid op de weg. Lees hier hoe het repareren van asfalt verloopt.

Scheuren vullen: dat is precisiewerk!

Het repareren van de scheuren in het asfalt vraagt om veel precisie en kunde. Het vullen van de scheuren moet namelijk op zo’n manier gebeuren, dat het nieuwe asfalt zo glad mogelijk overloopt in het oude asfalt. Wanneer nodig, is het ook mogelijk om de scheur uit te zagen doormiddel van een vingerfrees. Deze frees zaag met de scheur mee, waardoor er een betere hechting op het asfalt ontstaat. Na het uitzagen wordt de scheur uitgeblazen met hete lucht van zo’n 1800 graden, waardoor de scheur schoon en droog is. Als laatste wordt de scheur met bitumen gevuld en afgestrooid met een leislag of een bouxiet. Het resultaat? Een prachtig gladde weg, waar iedereen weer prima overheen kan rijden!

Waarom jij asfaltreparaties wilt uitbesteden aan Asfalt-Onderhoud

Asfalt-Onderhoud is specialist in het uitvoeren van asfaltreparaties! We gaan duurzaam aan het werk. Zo zorgt het repareren van asfalt ervoor dat er niet direct een compleet nieuw wegdek aangelegd hoeft te worden. Daarnaast streven we ernaar om het asfalt zoveel mogelijk te recyclen. En tijdens reparaties? Dan gaan we altijd met compacte machines op pad. Hierdoor vindt er zo min mogelijk verkeershinder plaats. Compacte en snelle reparaties, daar worden wij, maar het verkeer in Nederland ook zeker blij van!

Meer informatie nodig over asfaltreparaties?

Wij helpen je graag verder! Daarnaast staan we 24/7 paraat om spoedreparaties aan het wegdek uit te voeren. Meer weten over de mogelijkheden? Bel naar het (spoed)nummer via 0318-570740 of laat jouw vragen achter via het contactformulier. Dan helpen we je zo snel mogelijk verder!