Twee soorten wegdek, vloeiende overgang: direct vertical seal

Wat funest is voor een wegdek? Wanneer er vocht tussen of onder het wegdek komt. Dit zorgt er namelijk voor – bij temperaturen rond, of onder het nulpunt – dat er schade ontstaat aan het asfalt. Het vocht wat onder het asfalt terecht is gekomen zet dan namelijk uit, waardoor er scheuren in het asfalt kunnen ontstaan. Dit voorkomen we met direct vertical seal.

Wat is direct vertical seal?

Met behulp van direct vertical seal zorgen we ervoor dat de overgang tussen de twee soorten wegdek goed waterdicht wordt gemaakt. Het ‘sealen’ van deze twee overgangen wordt gedaan met bitumen, wat warm wordt aangebracht en direct hard wordt. Hierdoor weten we zeker dat de opstaande randen van de twee soorten wegdek goed worden afgedicht. Zo heeft water geen kans om onder het asfalt terecht te komen!

Wegdekovergang sealen: zo geregeld!

Hoewel direct vertical seal belangrijk is voor behoud van het wegdek, wil je natuurlijk zo min mogelijk overlast veroorzaken op de weg. Daarom werken we met apparaten die meewerken aan een snelle oplossing van het probleem. Daarnaast wordt het nieuw aangebrachte asfalt direct hard en is het direct daarna mogelijk om een nieuwe asfaltlaag aan te brengen. Zo gaan we in één keer door met de werkzaamheden, wat tijd én overlast bespaart!

Hoe kunnen wij je helpen om het asfalt te verbeteren?

Asfalt-Onderhoud staat klaar om het wegdek te voorzien van direct vertical sealing óf een van de andere werkzaamheden. Moet er een spoedreparatie uitgevoerd worden? Dan zijn we 24/7 bereikbaar via 0318-570740. Natuurlijk is het ook mogelijk om jouw vraag achter te laten via het contactformulier. We helpen je graag verder!